Naši juniori výborne na Majstrovstvách Európy, Sofia 2014

Naši juniori Samuel Potančok a Igor Takáč sa predstavili v kvalifikácii MEJ, ktorá určila najlepších pretekárov do finále viacboju jednotlivcov a do finále na jednotlivých náradiach, ale hlavne najlepších 19 pretekárov (jeden zo štátu), ktorí sa predstavia na tohtoročných Olympijských hrách mládeže v čínskom Nanjing. NÁS TEŠÍ FAKT, ŽE SLOVENSKÁ GYMNASTIKA TAM NEBUDE CHÝBAŤ. Igorovi Takáčovi sa po neskutočnom výkone, keď predviedol svoj najlepší viacboj vo svojej kariére podarilo prebojovať medzi najlepších pretekárov z Európy, ktorí sa na YOG kvalifikovali.

Igor dnes cvičil naozaj výborne, počas celých pretekov pôsobil veľmi vyrovnane, nedopustil sa výraznejšej chyby a presne vedel, čo chce dosiahnuť a išiel priamo za tým.

Samuel Potančok sa predstavil na dvoch náradiach. Na bradlách predviedol zostavu bez výraznejších chýb. Najviac nádeji sme vkladali do jeho zostavy na koni na šírku. Svoju náročnú zostavu zacvičil veľmi dobre, no rozhodcovia boli ešte v 1. slede veľmi prísni. So svojou známkou 13,20 bol po prvom slede na druhom mieste a po druhom slede ešte stále na veľmi nádejnom finálovom 5. mieste. Celkové 17. miesto zo 122 pretekárov Európy môžeme hodnotiť ako veľký úspech.
Na záver vystúpenia našich juniorov mi dovoľte, aby som vyslovil uznanie a obdiv nielen chalanom ale najmä trénerovi Jožkovi a Martinovi.

L. Rupčík

Foto: Rupčík



Komentovať článok