Slavomír Michňák si vybojoval miestenku na Európske OH, Baku 2015

Slavomír Michňák, Martin Argaláš a Ivan Vargovský cvičili na ME seniorov dobre. Na to, v akom stave na ME cestovali to dopadlo nad očakávanie (27. miesto z 35. družstiev v trojici, keď sa počíta každá známka a všetci museli cvičiť celý viacboj to nie je zlé).

Niekoľko týždňov pred ME sa ťažko zranil Samuel Piasecký, ktorý mal byť “ťahúňom” družstva. Martin Argaláš ešte pár dní pred ME ležal v nemocnici v Banskej Bystrici a jeho štart bol veľkým otáznikom. Ivan a Maťo sa pripravovali len na svoje náradia a len pár dní pred ME začali cvičiť náročný celý viacboj.

Všetci traja cvičili kvalifikáciu až na pár chybičiek dobre. Veľká škoda pokazeného koňa. Pred týmto náradím, teda po 4. striedaní boli prekvapivo za nami družstvá CZE, SLO, SRB, POL, NOR, …., Nakoniec nám chýbali 2 body na postup celého družstva na Európske OH Baku 2015. Keď sa Samo zranil a bolo isté, že na ME chalanom nemôže pomôcť, tak som to bral, že bez neho nemáme žiadnu šancu, no dnes sme boli veľmi, veľmi blízko. Chalanom kvalifikácia ušla len o 2 body (kvalifikovalo sa prvých 26. družstiev).
14. miesto Slava Michňáka vo viacboji na ME je veľmi dobré umiestnenie a on sa ako jednotlivec kvalifikoval na Európske OH Baku 2014. Ivan Vargovský si vybojoval pekné 25. miesto na preskoku.

Chalani, ďakujeme Vám za obrovskú bojovnosť, vzorný prístup a dobrú reprezentáciu.

M. Zvalo

Foto: L. Rupčík



Komentovať článok