Všetko najlepšie, naše milé dámy

Milá naša Marika Krajčírová, Némethová (65 rokov) a Janka Lichtmanová, rod. Gajdošová (50 rokov), k Vášmu krásnemu životnému jubileu Vám obom želajú všetci gymnasti, gymnastky, tréneri, funkcionári a priatelia celého Gymnastického centra v BA veľa zdravia, rodinnej pohody a ešte mnoho síl v pôsobení pri športovej gymnastike.
Marika je najúspešnejšia športová gymnastka v doterajšej histórii Slovenska. Je účastníčka 3 olympijských hier (OH Tokio 1964: strieborná medaila v súťaži družstiev, OH Mexiko 1968: strieborná medaila v súťaži družstiev, 4 miesto v preskoku, OH Mníchov 1972), je účastníčka niekoľkých MS a ME (MS 1966 Dortmund: zlatá medaila v súťaži družstiev, ME 1967 Amsterdam: bronzová medaila vo viacboji, 3. miesto na bradlách, 4. miesto na preskoku, ME 197O Ľubľana: bronzová medaila, viacboj) je Absolútna majsterka Československa z roku 1970. Získala mnoho ocenení: Zaslúžilý Majster športu, Čestné vyznamenanie II. stupňa za rozvoj telesnej kultúry a športu, Strieborné kruhy SOV, Čestná členka SGF a SOV. Je najúspešnejšia športová gymnastka 20. storočia.


Janka je bývalá veľmi úspešná reprezentantka ČSSR v športovej gymnastike, účastníčka niekoľkých MS, ME a Svetovej Univerziády. Na MS v roku 1978 v Štrasburgu získala s družstvom ČSSR vynikajúce 6. miesto, na MS 1981 v Moskve s družstvom ČSSR skvelé 5. miesto, v roku 1982 na Majstrovstvách ČSSR v Prievidzi získala výborné 3. miesto vo viacboji a 2. miesto na bradlách, v roku 1983 na Svetovej univerziáde v Edmontone vynikajúce 2. miesto na bradlách.

Naše milé pani trénerky, za Vašu doterajšiu prácu a pomoc, za Váš milý prístup a výchovu mladých športovcov, za Vaše postrehy, prínos a gymnastické rady Vám veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.
Gymnastické centrum v Bratislave



Komentovať článok