Dobré výkony, splnenie limitov a medaile z Memoriálu Šalamuna, SLO

Cez víkend (25-26.5.2013) sa konali medzinárodné preteky žiakov, juniorov a seniorov (muži, ženy), 46. ročník Šalamunovho memoriálu v Slovinskom Maribore.
Veľmi dobre organizovaných pretekov sa zúčastnilo družstvo žiakov v zložení Bohunický Simon, Zúbrik Michal, Šebesta Samuel (všetci Slávia UK BA) a Baláž Martin (Elán Prievidza). Po vyrovnaných výkonoch sa naše družstvo umiestnilo na krásnom 1. mieste pred domácimi Slovinským družstvami. Navyše Simon vyhral aj súťaž jednotlivcov. Michal napriek zaváhaniu na koni na šírku skončil na výbornom 2. mieste. Martin pri nezdare v cvičení na hrazde skončil na 4. mieste. Samko cvičil slušne (9. miesto), no boli to jeho prvé medzinárodné preteky, čo bolo trošku vidieť.
Juniorské družstvo v zložení Takáč Igor, Potančok Samuel, Vaško Jakub (Slávia UK BA), Vranay Adam (Gymnastik KE) sa umiestnilo na 3. mieste, pričom Igor s počtom bodov 73,55 skončil na 3. mieste a veľmi dobrým výkonom si splnil limit SGF na tohtoročné Európske Olympijské hry mládeže /EYOF/, ktoré sa budú konať začiatkom prázdnin v Holandskom Utrechte. Samuel Potančok skončil s počtom bodov 70,55 na 10. mieste, keď stále nepredviedol, na čo skutočne má a dopustil sa viacerých veľkých chýb. Jakub Vaško cvičil veľmi pekne, celé preteky prešiel bez väčšieho zaváhania a s počtom bodov 68,55 skončil na 11. mieste. Adam Vranay, ktorý od januára navštevuje spoločne s kolegami z družstva Športové gymnázium v Bratislave sa umiestnil s počtom bodov 63,950b. na 12. mieste.
V seniorskej kategórii sa predstavil Slavomír Michňák a Ivan Vargovský. Slavomírovi sa preteky veľmi nevydarili. Zaváhal na prostných, koni a preskoku. Aj keď jeho súčet 76, 550mu stačil na 3. miesto, svojím gymnastickým majstrovstvom má určite naviac. Ivan sa predstavil na svojich prvých pretekoch po cca. ročnej pauze a s počtom bodov 74,350 po slušnom výkone skončil na 4. mieste.

Naše dievčatá, Viki Čerňanská, Lenka Zúbriková, Emka Kuklovská, Tamarka Korenačková , Karolínka Takáčová (všetky Slávia UK BA) po vyrovnaných výkonoch skončili ako družstvo na veľmi peknom 2. mieste.
Bára Mokošová, ktorá až na prostné predviedla výborné výkony svoju kategóriu vyhrala a na dvoch náradiach (preskok, bradlá) si splnila limit SGF na tohtoročné MS Antverpy.
V Maribore sme boli veľká výprava, kde sa dievčatá spoločne s chlapcami veľmi dobre zabavili, navzájom sa výborne povzbudzovali, mali skvelé športové zážitky, medaile a motiváciu do ďalšej náročnej tréningovej práce.

GRATULUJEME

S pozdravom
P. Krištof, N. Miklošová



Komentovať článok