Marianna Krajčírová Némethová, kandidátka na prezidenta Slovenskej gymnastickej federácie

Marika je najúspešnejšia športová gymnastka v doterajšej histórii Slovenska
• je účastníčka 3 olympijských hier:
OH Tokio 1964: strieborná medaila v súťaži družstiev
OH Mexiko 1968: strieborná medaila v súťaži družstiev, 4 miesto v preskoku
OH Mníchov 1972
• MS 1966 Dortmund: zlatá medaila v súťaži družstiev
• ME 1967 Amsterdam: bronzová medaila vo viacboji, 3. miesto na bradlách, 4.
miesto na preskoku
ME 197O Ľubľana: bronzová medaila, viacboj
• 1970 – absolútna majsterka Československa

Najdôležitejšie body programu:
1/ prezident SGF bude dobrovoľná, teda neplatená funkcia - bude mať za úlohu koordinovať, nie rozhodovať o všetkých sekciách v SGF; rozšíri sa samospráva a autonómia jednotlivých sekcií, keďže sekcie najlepšie poznajú potreby svojich členov.

2/ je potrebné zamerať sa na vyvinutie maximálneho úsilia na pomoc a podporu všetkým aktívnym športovcom, aktívnym trénerom a klubom v celej SR, ktorí majú záujem o zveľaďovanie a propagovanie gymnastických športov, teda primárne uprednostňovať športové výkony pred výkonmi funkcionárskymi.

3/ hlavným krédom a motívom nastavajúceho obdobia bude, aby si funkcionári uvedomili, že sú tu pre športovcov a nie naopak, samozrejmosťou je  slušná komunikácia bez urážania oponentov, zlepšenie medziľudských vzťahov, rešpektovanie všetkých spolupracovníkov, samozrejme aj tých, ktorí majú odlišný názor.

4/ Marika Némethová sa osobne pozná s prezidentom FIG pánom Brunom Grandim, má výborné vzťahy s prezidentom SOV pánom Františkom Chmelárom a vie získať informácie o riadení Slovinskej gymnastickej federácie, ktorá zaznamenáva už roky významné športové úspechy.

Sme toho názoru, že prišiel čas na zmenu. Je potrebné nadviazať na všetko pozitívne, čo sa spravilo za ostatných 20 rokov v SGF, poučiť sa z chýb a nedostatkov, ktoré sa stali za toto obdobie, otvoriť sa novým podnetom a myšlienkam, no k tomu je potrebné mnoho vecí zmeniť, hlavne v prístupe k ľuďom, ktorým treba dať – aj prostredníctvom samosprávy v Sekciách SGF – dôveru v ich schopnosti, možnosť samostatne rozhodovať o veciach, ktorým sa venujú, aby tým bolo možné naplniť to, čo je primárnym cieľom SGF – zabezpečenie podmienok pre aktívny výkon všetkých gymnastických športových aktivít.
Viac sa dočítate na: kandidatka-na-prezidenta-sgf-m-krajcirova-nemethova.pdf



Komentovať článok