Austria Team Open, 6.4.2013, Linz

Cez víkend sa konali otvorené majstrovstvá Rakúska družstiev. Za Slovensko sa zúčastnili seniori Slavomír Michňák (Slávia UK BA) a Martin Argaláš (UMB BB) a junior Samuel Potančok (Slávia UK BA). Ako družstvo SVK sme skončili na 10. mieste s počtom bodov 217,950, no chlapci si veľmi dobre počínali na koni, kde skončili spomedzi všetkých družstiev na 4. mieste a na hrazde, kde boli 6-ti.
Slavomír dosiahol súčet bodov 77,100 a skončil na 13. mieste, keď sa nevyhol chybám na akrobacii a drobným zaváhaniam na koni na šírku a bradlách. Martin sa umiestnil na 20. mieste s počtom bodov 73,750. Celý svoj viacboj prešiel elegantne bez chýb, len škoda, že mu chýba väčšia obtiažnosť zostáv. Samuel sa umiestnil (sen + jun. vyhodnotili spoločne) na 39. mieste s počtom bodov 67,100, kde zaváhal na akrobacii, nevyhol sa chybe na koni na šírku, kruhoch a hrazde.
Najlepšie umiestnenie dosiahol Slavo na koni, keď obsadil pekné 6. miesto, Martin na hrazde so 14. miestom a mladý Samuel 16. miesto na koni.
Veríme, že chalani svoje zostavy, do ktorých popridávali množstvo nových CT stabilizujú a po ďalších pretekoch budú výsledky lepšie.
Za rozhodcovským stolíkom nás reprezentoval Tibor Bohňa.
Peter Krištof



Komentovať článok