Bára Mokošová 13. na ME v Moskve 2013

Na ME v Moskve Slavo Michňák prešiel celým viacbojom veľmi slušne, v nových, upravených a veľmi prísnych pravidlách na OH cyklus dosiahol 78,165  a 33. miesto. Zostavu na kruhoch a preskok spravil veľmi dobre, na bradlách mal drobné zaváhania, hrazdu zacvičil výborne (30. miesto zo 79 pretekárov). Na prostných, ktoré až do poslednej akrobatickej rady skákal dobre, chytal doskoky, no žiaľ v poslednej rade pri doskoku spadol. Na koni zacvičil svoju veľmi náročnú zostavu zo známky 6,1 celú, no bolo tam niekoľko menších chýb. Celkovo hodnotím jeho výkon ako veľmi slušný. Musí ešte podopĺňať zostavy, “vyčistiť” ich a absolvovať mnoho pretekov, aby sme mohli pomýšľať na finále viacboju či finále na náradiach.
Samuel Piasecký pre ťažkosti “s achilovkou” nastúpil len na bradlá, no hneď v úvode sa mu pošmykla ruka a spadol. Potom docvičil svoju zostavu výborne, no bodová strata za pád sa opraviť nedala, takže sen o finále sa rozplynul. Hrazdu zacvičil slušne, no vo veľkej konkurencii to tentokrát na finále nestačilo (23. miesto).
Bára Mokošová vo svojej premiére na seniorských ME určite nesklamala, pri veľmi prísnych rozhodkyniach dosiahla 47,381 bodu. Urobila pár chýb (bradlá a kladina), no prostné a preskok (13. miesto) spravila veľmi pekne. Je ešte neskúsená, veľké gymnastické hviezdy v jej okolí počas pretekov jej s trémou zrovna nepomáhali, no napriek tomu predviedla, že na Slovensku gymnastiku vieme robiť a ak budeme trpezliví, jej a Slavov čas ešte len príde. Na tréningu v rozcvičovacích halách, na pódiovom tréningu cvičili výborne, takže obaja potrebujú veľa trénovať,  pretekať a stretávať sa s konkurenciou.
Všetkých pozdravujeme
Martin, Naďa



Komentovať článok