Naďkine dievčatá porazili celé Slovensko od žiačok cez juniorky až po seniorky

V sobotu 10. 6. 2017 v dopoludňajších hodinách, sa naše dve žiacke reprezentantky zúčastnili  dobre obsadených medzinárodných pretekov dvojčlenných družstiev žiačok “49. ročník POHÁRA STAROBYLEJ TRNAVY”. V poli 35. pretekárok, 16. družstiev so 7. krajín sa umiestnili tesne za japonskými reprezentantkami a obsadili nádherné 2. miesto. V súťaži  jednotlivkýň  si  Lucia Simonidesová svojimi kvalitnými výkonmi vybojovala opäť striebornú medailu a Sárka Surmanová v dobrej konkurencii obsadila taktiež pekné 6. miesto. Obe pretekárky sa tak stali najúspešnejšími slovenskými pretekárkami v tejto medzinárodnej súťaži. Obom dievčatám patrí poďakovanie za skvelé výkony a samozrejme, srdečne im gratulujeme.
Po výborných výkonoch našich žiačok sa vo výbornej forme predviedla aj juniorská reprezentantka Karolína Takáčová. Na Medzinárodných Majstrovstvách Slovenska v silnej konkurencii 32. pretekárok z 10. krajín skončila na peknom 8. mieste s veľmi dobrým súčtom vo viacboji 47,360 b. Vo finále na jednotlivých náradiach získala pekné 5. miesto na bradlách i kladine.
Boli to aj Majstrovstvá Slovenska pre rok 2017, kde Karolína získala striebornú medailu vo viacboji. Porazila ju len pretekárka BUNCE Chiara, ktorá preteká za Detvu, no trénuje a žije v GBR. Na jednotlivých náradiach Karolína zvíťazila na preskoku a bradlách, striebro získala na kladine a bronz na prostných.
V seniorskej kategórii si výbornými výkonmi vybojovala na Medzinárodných M SR cennú striebornú medailu vo viacboji Barbora Mokošová. V silnej konkurencii ju predstihla iba Japonka HATAKEDA Hitomi. Vo finále si vybojovala bronzovú medailu na bradlách, na kladine a prostných skončila tesne za medailou na 4. mieste.
Ema Kuklovská zaváhala na kladine, no ostatné náradia predviedla štandardne a vo viacboji si vybojovala 19. miesto. Dobrým preskokom si vybojovala účasť vo finále, kde skončila na 6. mieste.
Na Majstrovstvách Slovenska Bára s prehľadom získala tituly na všetkých náradiach a aj vo viacboji, Ema získala striebornú medailu na preskoku a bronzovú na bradlách.

Dievčatá veľmi GRATULUJEME, sme na Vás pyšní, len tak ďalej

Foto: P. Uhrin, P. Simonides



Komentovať článok