Igor Takáč dosiahol vynikajúce 15. miesto na OH mládeže

Igor postúpil z nedávnych MEJ (Sofia) po veľmi dobrom výkone na YOG (OH mládeže) ako prvý gymnasta v histórii Slovenska. V silnej konkurencii a veľmi náročnej kvalifikácii (postúpilo len 20. gymnastov z Európy, 10 - Ázia, 8 - Amerika, 1 - Oceánia, 3 - Afrika) si počínal veľmi dobre. Svojou kvalifikáciou nás všetkých veľmi potešil, no jeho príprava na YOG bola ešte veľmi dlhá a náročná. Na rozdiel od svojich rovesníkov, ktorí si užívali leto “makal” celé prázdniny, nehovoriac o “boľačkách” a únave, ktorá ho ťažila každý deň.
O to viac nás potešila vynikajúca správa z ďalekej Číny, že IGI zacvičil vynikajúco, spravil si svoje osobné maximum vo viacboji a čo je neuveriteľné, v obrovskej konkurencii postúpil do finále viacboju z prekrásneho 15. miesta (11. miesto na kruhoch, 12. miesto na koni).

Igi, Jožko, Luboš - ste skvelí, veľmi Vám gratulujeme a ešte držíme palce vo finále.

Z Číny píše Luboš Rupčík (aj foto):
Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Igor Takáč po skvelom životnom viacboji postúpil z 15-teho miesta do utorkového finále viacboja. Svoje vystúpenie začal na prostných, kde predviedol svoj štandard. Veľmi pekne zacvičil na koni, kde predviedol asi svoju životnú zostavu. Kruhy a preskok zvládol dobre. Menšie zaváhanie mal na bradlách, kde zle chytil rukou, ale to ho nevykoľajilo a hrazdu, kde zaradil nový cvičebný tvar (veľtoč na jednej ruke s obratom Zou li min) zacvičil krásne.
Tréner Jožko bol neskutočne spokojný s jeho výkonom, ale aj prístupom počas jednotlivých tréningov, ale hlavne sebavedomým vystupovaním na pretekoch. Igor zajtra ešte odtrénuje dve fázy, trošku zregeneruje a pripraví sa na utorok, kde veríme že podá rovnako skvelý výkon.
Za tento úspech treba povedať:

ĎAKUJEME IGOR, ĎAKUJEME JOŽKO, ĎAKUJEME VŠETKÝM …….



Komentovať článok