Svetový pohár Gent, Piasecký opäť vo finále

Pred blížiacimi OH Londýn boli preteky SP v Gent-e jednou z posledných previerok výkonnosti. SR reprezentovali S. Piasecký a S. Michňák, za rozhodcovským stolom nás úspešne reprezentoval T. Bohňa.

Samuel zacvičil kvalifikáciu na hrazde (10. miesto) a na bradlách veľmi dobre (3. miesto). Veľmi milo ma prekvapil hlavne po pretekoch (pre obrovský počet pretekárov z celého sveta trvali neskutočne dlho) keď hneď po skončení úspešnej kvalifikácie prešiel do rozcvičovacej haly a „toču s obratom“ (prvok, ktorý mal pridať do finálovej zostavy) venoval niekoľko nástupov (veľmi úspešne) a trénoval doskoky.

V rozcvičení pred finále cvičil opäť veľmi dobre, celú úvodnú „väzbu aj s točom 360°“ zopakoval úspešne niekoľkokrát. No preteky sú preteky a tam sa mu to vôbec nevydarilo, zostavu prerušil pri toči a pri salte do vzporu.

Slavomír po veľmi dobrom úvode na SP v Cottbuse (11. miesto na koni, apríl 2012) ma na týchto pretekoch veľmi sklamal. Po nevydarenej zostave na koni jeho celé snaženie skončilo, zostavu na bradlách a hrazde vôbec nezvládol. Čo je horšie, jeho prístup k pretekom, tréningu a životospráve na moje prekvapenie (motivácia z MS Tokio, ME Berlín, účasť na SP) je veľmi slabý. Preto jeho účasť na ďalších podujatiach budeme veľmi dôkladne zvažovať.

Pobyt na SP nám veľmi pekne spríjemnil Rišo Kemko, ktorý je v prípravnom „kempe do cirkusu DRAGON“ neďaleko Bruselu. Po úspešnom absolvovaní sa Rišo presunie do Macao, Čína, kde bude spolupracovať s „našimi“ super bývalými gymnastami,  M. Sakom a J. Petrovičom.

S pozdravom

M. Zvalo
img_4811.JPG



Komentovať článok