Cenné kovy z M SR a Medzinárodných M SR

Počas víkendu 9.-10.6.2018 sa uskutočnili Medzinárodne a Národné MSR, na ktorých jednoznačne dominovala naša slovenská jednotka - reprezentantka SR Barborka Mokošová. Predviedla vynikajúce výkony a mala doslova žatvu medailí. Stala sa nielen národnou, ale aj medzinárodnou Majsterkou Slovenska vo viacboji, na bradlách, na prostných a porazila celú plejádu súperiek z dvanástich krajín, na kladine bola strieborná. Na národných MSR nenašla žiadnu premožiteľku a vyhrala všetkých 5 zlatých medailí (viacboj + všetky 4 náradia). Celkovo teda získala neuveriteľných 8 zlatých a 1 striebornú medailu. Výborne si počínala aj Karolínka Takáčová, ktorá medzinárodne skončila v 4-boji na peknom 7. mieste a na bradlách sa umiestnila hneď za Barborkou, na striebornej pozícii. Na národných MSR skončila v 4-boji, na bradlách a kladine na 2. mieste.  Zo svojich 1. medzinárodných a národných MSR v seniorskej kategórii si teda odniesla 4 medailové pozície, čo je vynikajúci výsledok. A do tretice sa predstavila ďalšia pretekárka z nášho klubu Emka Kuklovská, ktorá sa medzinárodne v 4-boji umiestnila na 16.mieste a na národných MSR bola v 4-boji 6., na preskoku predviedla veľmi pekný výkon a získala bronz, na bradlách bola 6., na kladine 5. a na prostných 4.

Všetkým dievčatám srdečne gratulujeme za skvelé výkony, prajeme im pohodu v letnej príprave na blížiace sa augustové Majstrovstvá Európy.

Súčasťou GYMFESTIVALU bol aj 50. ročník medzinárodných pretekov 2-členných družstiev žiačok , Pohár Starobylej Trnavy. Ako jednotlivkyne sa naše dievčatá umiestnili nasledovne: 5. miesto Surmanová Sárka (46,90 b ), 14. miesto Balcová Adelka (43,15 b), 19. miesto Švecová Andrejka (41,85 b), 21. miesto Šimašková Simonka (40,45 b) a 23. miesto Vrabková Bianka (39,40). Ako 2.-členné družstvá boli Sárka a Adelka 6-te a Andrejka a Bianka 10-te. Všetky dievčatá urobili veľký výkonnostný posun a zaslúžia si veľkú pochvalu.

Srdečne GRATULUJEME dievčatám ako aj trénerom.
N. Miklošová



Komentovať článok