Opäť po roku máme “Majstrov Slovenska” v športovej gymnastike

9. decembra sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska a XII. ročník Memoriálu L. Kornoša v športovej gymnastike vo všetkých mužských kategóriách. Výborná spolupráca klubov BigHugGym, Gymnastické centrum Bratislava, Slávia UK Bratislava a SGF, organizácia na jednotku s hviezdičkou, skvelá atmosféra, výkony, milé stretnutia bývalých aj terajších športovcov, trénerov, funkcionárov a prekrásna špecializovaná gymnastická hala v Šamoríne. Asi tak by sa stručne dal opísať “malý - veľký” šampionát.

Vo veľkej konkurencii v kategórii “najmladších žiakov” zaslúžene zvíťazil Jakub Urbanovič pred svojim oddielovým kolegom a kamarátom Damiánom Piaseckým. 7. miesto si vybojoval Jakub Šimašek, 11. miesto Peter Macko, 19. miesto Matúš Sládek a na 22. mieste skončil Lukáš Žiška.

V kategórii “mladších žiakov” s obrovským náskokom zvíťazil Samuel Piasecký ml., ktorý zabojoval a perfektný výkon predviedol aj s bolestivo opuchnutým malíčkom na ruke. Tak veľmi túžil obhájiť titul z minulého roku (5 dní s tým trénoval), že k lekárovi išiel až po pretekoch a …. zlomený do sadry. Ozajstný bojovník.
Nezdar na bradlách v tejto kategórii odsunul výborne cvičiaceho Tea Rzounka na 4. miesto, na 5. mieste skončil Sebastián Stračina, 7. miesto získal Adam Donoval.

Matej Nemčovič po výborných výkonoch v povinných aj voľných zostavách zaslúžene zvíťazil a opäť po roku obhájil titul Majstra Slovenska.

V kategórii seniorov sa po výbornej sezóne predviedol Slavomír Michňák. V pláne mal absolvovať viac náradí, no pre bolesti nohy svoje majstrovstvo predviedol na svojej “top” disciplíne na koni a na hrazde.

Srdečne gratulujeme všetkým pretekárom, trénerom a organizačnému výboru za skvelé výkony.

Foto: R. Kemko 



Komentovať článok