Krásny šampionát, veľa titulov pre našich chlapcov

Po prvý krát sa uskutočnili preteky v prekrásnej novootvorenej gymnastickej hale v Šamoríne, X-Bionic Sphere.
V spolupráci s klubom BigHugGym, Gymnastickým centrom Bratislava a SGF sme usporiadali Majstrovstvá Slovenska vo všetkých mužských kategóriách. Okrem výborných podmienok, skvelej organizácii, dobrých výkonov, pekných cien pre všetkých, ktorí predviedli svoje gymnastické umenie a výbornej atmosféry nám chýbala len väčšia účasť chlapcov, ktorých bolo aj v tých najmladších kategóriách pomenej.
Našim chlapcom sa opäť darilo. Tak ako získavali cenné umiestnenia počas roku na pretekoch Slovenského pohára, tak aj teraz predviedli výborné výkony a získali množstvo titulov a pódiových umiestnení.

V najmladšej kategórii zvíťazil Damián Piasecký, striebornú medailu si vybojoval Jakub Šimášek, na peknom 5. mieste skončil Matúš Sládek, 6. miesto patrilo Lukášovi Žiškovi a 8. miesto získal Peter Macko.

Kategóriu Mladší žiaci “B” a titul Majster Slovenska získal Teo Rzounek pred svojim oddielovým kolegom Sebastiánom Stračinom.

V kategórii Mladší žiaci “A” si v silnej konkurencii vybojoval titul Majster Slovenska pre rok 2016 Samuel Piasecký ml., na 5. mieste skončil Matej Lovas a 7. miesto patrí Adamovi Donovalovi.

V náročnej kategórii Starší žiaci “A”, kde chlapci museli predviesť viacboj v povinných i voľných zostavách si po prvý krát vybojoval titul pre najlepšieho gymnastu Slovenska Matej Nemčovič, ktorý sa počas roku svojou prácou na tréningoch neustále zlepšoval.

V juniorskej kategórii predviedol pekný a stabilný výkon Jakub Vaško a s prehľadom a veľkým náskokom zvíťazil. Najlepšie výkony predviedol aj na všetkých náradiach. Michal Zubrík získal striebornú medailu na koni a bronzovú na kruhoch.

V seniorskej kategórii sme mali zastúpenie na koni, kde Slavomír Michňák predviedol veľmi pekne svoju náročnú zostavu a s veľkým náskokom zvíťazil. Ivan Vargovský, ktorého prenasledujú zranenia získal striebornú medailu na bradlách.

Všetkým chlapcom i trénerom srdečne GRATULUJEME a držíme palce v ďalšej náročnej tréningovej práci.

Foto: Žiška, Nemčovič



Komentovať článok