Tituly “Majsterky Slovenska 2016″ pre naše dievčatá

14. a 15. mája 2016 sa uskutočnili Medzinárodné Majstrovstvá Slovenska žien a junioriek v Trnave. V kategórii žien si veľmi dobre počínala naša slovenská jednotka – Barborka Mokošová, ktorá  okrem získania titulu Majsterky Slovenska v 4-boji, dominovala aj na jednotlivých náradiach, a tak si domov priniesla z národných MSR 5 zlatých medailí. K ním pridala v silnej konkurencii aj titul “Medzinárodnej Majsterky Slovenska” na kladine a bronz na bradlách, čo je veľmi dobrým prísľubom pred blížiacimi sa Majstrovstvami Európy, ale hlavne blížiacimi sa letnými OH, kde si Barborka nedávno vybojovala miestenku.
V kategórii junioriek sa za náš klub zúčastnila Emka Kuklovská, ktorá v národných MSR obsadila v 4-boji 2., na preskoku 1., na bradlách a kladine 3. a na prostných 2. miesto. Na MMSR skončila v silnej konkurencii na 15. mieste.
Medzinárodným MSR predchádzala medzinárodná súťaž 2-členných družstiev, kde žiaľ jedna z dvojice (Sárka Surmanová) ochorela, a tak naša pretekárka Lucka Simonidesová pretekala v tandeme s novozámockou gymnastkou Larou Palinkášovou a spoločne v súťaži družstiev obsadili 7. priečku. V jednotlivkyniach sa Lucka umiestnila na peknom 11. mieste.
Všetkým dievčatám k predvedeným výkonom srdečne gratulujeme a Barborke držíme silno palce na ME a letných OH.
N. Miklošová



Komentovať článok