Marbora Mokošová získala miestenku na OH Rio 2016

index-1.jpgEšte pred pár rokmi bola dôvera k výkonom, gymnastickému umeniu, či zotrvaniu vo vrcholovej gymnastike Barbory Mokošovej na bode mrazu, myslím si, že si niektorí skôr želali, že by bolo lepšie aby skončila, že jej úspech vo vrcholovej gymnastike nie je možný.
No situácia sa zmenila, Barbora si svojou húževnatosťou, pracovitosťou, odhodlaním a veľkým olympijským snom budovala stále väčšiu dôveru a v poslednom období sa všetci snažili pomáhať, ako sa len dá.
Cesta k OH nebola ľahká, vedia to všetci, ktorí robia s vrcholovou gymnastikou. Sú to roky driny, odriekania, prekonávania sa, neexistuje nič, len tréning a gymnastika, všetko ostatné musí ísť bokom. Vedia to športovci, tréneri, rodičia, priatelia, proste všetci, ktorí patria to tímu okolo športovca.
Bára to dokázala, vybojovala si miestenku na OH Rio 2016. Cesta bola veľmi dlhá, náročná, myslím si, že je stále ťažšia, nakoľko vrcholovú gymnastiku a v lepších podmienkach robí dnes celý svet. Na kvalifikáciu bola výborne pripravená, no to boli všetky dievčatá. Odcvičila výborný 4-boj, aj keď zaváhala na kladine. Bolo to ozaj o hlave a odhodlaní, a to zvládla. Postúpila s prehľadom a rezervou, no ešte je dlhá a tŕnistá cesta na OH. Takže skvelé, miestenka je, no účasť a vystúpenie na OH ju ešte len čaká. Na jednej strane sú to až štyri mesiace, no kto pozná gymnastiku vie, že tieto mesiace budú veľmi náročné a času je vždy málo.

Dovoľte mi poďakovať všetkým, kto sa na tomto úspechu podieľal, a preto začnem samozrejme
od Naďky Miklošovej, bez ktorej by Bára nebola, dala jej celé gymnastické umenie, ktoré dnes predvádza. Samozrejme našim rodinám, ktoré nás vo všetkom nekonečne podporovali, Lubke za skvelú prácu na kladine a za balet, Maruš za nádherné prostné, Zuzke za balet, kladinu a uvoľňovanie, celému Gymnastickému centru za morálnu, psychickú, technickú a finančnú podporu, samozrejme ďakujem SGF za pomoc, ktorá bola v jej možnostiach, fyzioterapeutovi Rasťovi, ktorý robil zázraky, ďakujeme za pomoc a podporu všetkým, ktorí držali palce, verili a fandili aj v ťažkých chvíľach, ktorých bolo, aj keď to tak nevyzerá, ozaj veľa.
Je to náš spoločný úspech, úspech celého tímu, kde každý pomohol ako vedel.

Obrigado a veľa šťastia v Riu 2016 na OH

Okrem Bári nás v Riu na predolympijských hrách reprezentoval aj medzinárodný rozhodca Luboš Rupčík, ktorý dostal pozvánku od Medzinárodnej gymnastickej federácie.

S pozdravom M. Zvalo

Napísali o nás:

bez-nazvu-2.png

bez-nazvu-3.png

bez-nazvu.png

http://sport.sme.sk/c/20140865/gymnastka-mokosova-po-postupe-do-ria-roky-driny-sa-vyplatili.html#ixzz46FkdTqiH

https://www.olympic.sk/aktuality-sov/sportova-gymnastka-barbora-mokosova-priamo-v-riu-de-janeiro-vybojovala-37-slovensku-miestenku-na-oh-plavkyna-listopadova-na-maria-lenk-trophy-v-riu-siedma



Komentovať článok