Skvelé výkony, veľa medailí v Maribore, SLO

Medailovú žatvu zažila v súťaži jednotlivkýň na medzinárodných pretekoch hodnotených v medzinárodných juniorských pravidlách “Šalamúnov memoriál” v Slovinskom Maribore naša členka – žiacka reprezentantka Lucka Simonidesová. Domov si priniesla 5 medailí, 4 zlaté a 1 striebornú. V konkurencii gymnastiek zo 4 štátov tak nedala šancu svojim súperkám. Zvíťazila v 4-boji, na preskoku, bradlách a kladine, len na prostných mala striebro. Ďalšia členka družstva, taktiež žiacka reprezentantka Sárka Surmanová získala bronzovú medailu vo viacboji a zaslúži si obrovskú pochvalu za zaradenie nových obtiažnych cvičebných tvarov na kladine – arab, šprajcka, salto vzad, ale predovšetkým akrobatická rada – flik+salto, ktorou si súčasne plní jednu zo špeciálnych požiadaviek. 3. členka družstva Nataška Golotina obsadila 13. miesto. V súťaži družstiev stáli tieto 3 dievčatá na najvyššej priečke a získali tak ďalšie zlaté medaile.
V súťaži junioriek sme mali 2 pretekárky. Medzi pretekárkami z 5-tich štátov obsadila Karolína Takáčová 8. a Emka Kuklovská 10. miesto, pričom Emka zaradila taktiež niekoľko nových cvičebných tvarov, čím si zvýšila obtiažnosť svojich zostáv.
V seniorskej kategórii sa v silnej konkurencii nestratili ani naši “chlapi”. Slavomír Michňák vo viacboji získal výborné 2. miesto, na koni dosiahol na 3. priečku. Výborne odcvičil aj Ivan Vargovský, ktorý so po výborných výsledkoch na predošlých pretekoch konečne dočkal aj medzinárodnej medaily, a to hneď najcennejšej na kruhoch a striebornej na preskoku. Samuel Piasecký po skvelom výkone získal 1. miesto na jeho najsilnejšej disciplíne, na bradlách
Za predvedené výkony dievčatám gratulujeme a želáme im veľa elánu v príprave na ďalšie súťaže.
N. Miklošová, M. Zvalo



Komentovať článok