Cenných 11. medailí zo Slovenského pohára

22.-23.5.2015  sa v Nových Zámkoch uskutočnilo 2. kolo SP vo všetkých kategóriách. Z nášho klubu pretekalo 14 dievčat v 10-tich kategóriách a spolu priniesli 11 medailí.
V „A“ kategóriách priniesla zlatú medailu v starších žiačkach Karolína Takáčová, ktorá do svojich zostáv zaradila nové cvičebné tvary (bradlá -premyk s obr.360 stupňov, dvojité salto vzad, kladina - flik + salto vo väzbe), čím zvýšila svoje východiskové známky. Viki Čerňanská v tejto kategórii osadila 3. priečku.
V 1. kategórii obsadili 6., 7. a 8. miesto- Miška Deáková, Viki Vavrová a Anežka Valentová. Dievčatá cvičili veľmi pekne.
V 2. kategórii získala striebro Ninka Morovičová. Bronzovú medailu udelili v 4. kategórii Sárke Surmanovej, ktorá tiež zvýšila obtiažnosť svojich zostáv ( bradlá – veletoč, premyk, kladina – salto vzad ). V náročnom 8-boji skončila v 5. kategórii na 2. mieste Lucka Simonidesová, ktorej sa veľmi nedarilo na povinných bradlách. Veľmi pekné výkony predviedla v juniorskej „A“ kategórii Emka Kuklovská, ktorá svoje zostavy tiež obohatila o náročnejšie cvičebné tvary (bradlá - podmet salto, prostné – vrut vpred) a umiestnila sa na peknom 2. mieste.
V „B“ kategóriách najcennejšiu zlatú medailu získala  pre klub v seniorskej kategórii Lenka Zúbriková a v najmladších žiačkach  svojim pekným cvičením vybojovala zlato - Simonka Šimašková a striebro Andrejka Švecová. Keďže Sárke Surmanovej chýbalo na splnenie výkonnostnej „A“ triedy 0,35 bodu, mohla štartovať aj v „B“ kategórii, kde v mladších žiačkach stála na 2. stupienku. V rovnakej kategórii sa Kristínka Bartolová umiestnila na 7. mieste. V starších žiačkach si bronz odniesla Natalka Golotina, ktorá tiež prvý krát na pretekoch predviedla na bradlách veltoč vzad.

Dievčatám k výsledkom srdečne gratulujeme a držíme palce na ďalšie súťaže.
N. Miklošová
Foto: P. Simonides



Komentovať článok