Výborný šampionát, skvelé výkony a množstvo medailí

Dňa 06.12.2014 sme organizovali v Gymnastickom centre v Bratislave Majstrovstvá Slovenka mladších žiakov kategórie A a B, starších žiakov kategórie A a B , juniorov a mužov. Tieto preteky boli zároveň IX. ročníkom Memoriálu Ladislava Kornoša .

Spomedzi 28 zúčastnených si naši gymnasti viedli veľmi dobre. Získali sme 15 zlatých, 10 strieborných a 1 bronzovú medailu.
V kategórii mladších žiakov B získal prvenstvo Samuel Piasecký ml. Svojim predvedeným výkonom výrazne prevýšil konkurenciu a potešil svojich trénerov Zuzku Zvalovú a otca - trénera Sama Piaseckého. Dúfame, že z neho vyrastie nasledovník svojho otca.
V kategórii starších žiakov A vynikajúce výkony predviedli Michal Zubrík, ktorý sa stal Majstrom Slovenska a Samuel Šebesta, ktorý získal druhé miesto.
V juniorskej kategórii vo viacboji si prvenstvo a zlatú medailu vybojoval Igor Takáč. Stal sa zároveň Majstrom Slovenka v piatich disciplínach (kôň na šírku, kruhy, preskok, bradlá a hrazda). Na prostných si vybojoval striebornú medailu. Adam Vranay po slušnom výkone skončil na druhom mieste vo viacboji a zvíťazil na prostných. V juniorskej kategórii si Jakub Vaško vybojoval druhé miesto v cvičení na koni na šírku, keď predviedol veľmi náročnú zostavu.
V seniorskej kategórii sme zásluhou Slavomíra Michňáka získali titul Majstra Slovenska a zároveň Vicemajstrom Slovenska sa stal Ivan Vargovský.
Vo finále na jednotlivých náradiach si vybojoval 4 zlaté a 2 strieborné medaily Ivan Vargovský a 2 zlaté a 4 strieborné získal Slavomír Michňák.
Cenu “IX. ročníku Memoriálu Ladislava Kornoša” si zo všetkých zúčastnených za najlepší výkon vybojoval Igor Takáč.
Touto súťažou sme uzavreli tohtoročnú pretekársku sezónu. Našim členom a pretekárom prajeme veľa úspechov v ďalšom roku, veľa zdravia a chuti do trénovania a aby sa im splnili  všetky športové priania a sny.

Mgr. Tibor Letko
Riaditeľ Gymnastického centra

Na Mikuláša 6.12.2014 sa popri veľkých pretekoch Majstrovstiev Slovenskej republiky najvyšších A kategórií uskutočnili i preteky Slovenského pohára malých žiakov - predškolákov a prvákov v kategórii “C“. Naši pretekári, zverenci tréneriek Ninky Miklošovej a Zuzany Zvalovej obsadili všetky medailové pozície. Víťazom týchto veľmi milých pretekov našich najmladších pretekárov sa stal Teo Rzounek, pred dvojicou strieborných Wilsonom Karovičom a Lukášom Mikom a bronzový stupienok patril opäť dvom pretekárom s rovnakým počtom bodov Lukemu Sýkorovi a Damianovi Piaseckému. Na krásnom piatom mieste sa umiestnil náš najmladší pretekár Peťko Macko.
Všetkým chlapcom srdečne GRATULUJEME a prajeme veľa usilovnosti na tréningoch.
Zuzana Zvalová
Foto: P. Simonides



Komentovať článok