Slovenský pohár Banská Bystrica

 V sobotu 10.05. 2014 sa v Banskej Bystrici uskutočnilo II. Kolo Slovenského pohára v športovej gymnastike žiakov, juniorov a mužov.
Náš oddiel patril medzi najpočetnejšie a zároveň najúspešnejšie kluby.

V kategórii najmladších žiakov sa naše družstvo v zložení Adam Daniel Donoval, Lukáš Sládek, Peter Piasecký umiestnilo na veľmi peknom treťom mieste.

V kategórii mladších žiakov “B” sa Samko Piasecký jun. umiestnil na veľmi peknom druhom mieste. Jeho oddieloví kolegovia Palko a Janko Poprocký skončili na 3. a 4. mieste. Naše družstvo v zložení Samko Piasecký, Janko a Palko Poprocký a Tomáš Kubík svoju súťaž vyhralo.

V kategórii starších žiakov “A” sa najviac darilo Simonovi Bohunickému, ktorý vyhral s výrazným náskokom. V kategórii juniorov a seniorov sa zúčastnili aj naši reprezentanti, pre ktorých to bola posledná previerka pred odchodom na Majstrovstvá Európy v Sofii. Ich výkony žiaľ nezodpovedali tomu, čo mali natrénované. Na svoje preteky nastupovali z plného tréningu a bolo na nich už vidieť únavu z prípravy, ale najmä odhodlanie podať na ME najlepší výsledok. Igor Takáč ako jediný z kategórie juniorov, ktorý môže vybojovať účasť na Olympijských hrách mládeže v čínskom Nanjing 2014 skončil prvý pred svojimi oddielovými kolegami Adamom Vranayom a Samuelom Potančokom. V kategórii seniorov sa predstavili Slavomír Michňák (1. miesto) a Ivan Vargovský (2. miesto).

Na záver mi dovoľte poďakovať trénerom a rozhodcom z nášho oddielu, ale najmä rodičom ktorí opäť pripravili veľmi peknú pretekársku atmosféru.
S pozdravom L. Rupčík



Komentovať článok