Medaile zo Slovenského pohára v Bratislave

Uplynulý víkend ( 18.-19. 10 2013 ) sa uskutočnilo v gymnastickej telocvični na Trnavskej v Bratislave 3. Kolo slovenského pohára  vo všetkých 12-tich ženských kategóriách. Naše dievčatá štartovali v 6-tich z nich, a úspešne.
V 1. najmladšej kategórii, prvý krát štartovali 4 naše dievčatá, ktoré vzhľadom k tomu, že boli najmladšími pretekárkami súťaže, prišli zbierať len skúsenosti.  Napriek tomu to brali vážne a snažili sa predviesť čo najlepšie zostavy. Umiestnili sa na 7.,8.,9. a 10. mieste (Morovičová Nina, Šimašková Simona, Švecová Andrea, Meszárošová Júlia ).
V 2. Kategórii pretekala Sára Surmanová, ktorá oproti minulému SP poskočila zo 7. na 4. miesto.
V 3. Kategórii podala veľmi kvalitné výkony Lucia Simonidesová, ktorá opäť zvíťazila.
V 5. Kategórii pretekali dievčatá v 8-boji (4 povinné a 4-voľné zostavy ). Z našej dvojice si veľmi dobre počínala Viktória Čerňanská, ktorá vďaka zvládnutiu povinnej bradlovej zostavy poskočila z predošlého kola zo 6. na veľmi pekné 2. miesto. Ema Kuklovská nezvládla dobre zostavu na kladine, spravila veľa hrubých chýb a skončila na 6. mieste.
Veľký pokrok vo výkonnosti spravili aj dievčatá v kategórii najmladších žiačok “B“. Z predošlého 5. miesta postúpila Natália Golotina na víťaznú pozíciu a Daniela Režná z 8. miesta získala bronzovú medailu.
V kategórii junioriek “B“ len o 41 tisícin unikla Lenke Zúbrikovej zlatá medaila. Všetkým dievčatám srdečne gratulujeme k výborným výsledkom a prajeme im veľa chuti v príprave na blížiace sa Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa uskutočnia v dňoch 22. až 24. novembra v Detve.
Nadežda Miklošová

Foto: p. Simonides



Komentovať článok