Naši úspešne na Medzinárodných Majstrovstvách Čiech

Medzinárodných Majstrovstvách ČR, ktoré sa konali v Ostrave sa zúčastnili naši juniori, I. Takáč a S. Potančok (posledná previerka pred EYOF), senior S. Michňák (previerka pred blížiacou sa Svetovou Univerziádou) a Barbora Mokošová, ktorá potrebovala splniť limit SGF na Majstrovstvá Sveta, ktoré sa budú konať koncom septembra.
Všetci predviedli veľmi dobré výkony, keď sa zo sobotňajšej výbornej kvalifikácie prebojovali na mnohých náradiach do nedeľňajšieho finále.
Igor Takáč vo viacboji získal 75,550 b. a vo finále na kruhoch, bradlách a prostných bol na výbornom 2. mieste, na koni a hrazde získal bronzovú medailu.
Samuel Potančok po výborne zacvičenej zostave zvíťazil na koni na šírku, kde získal 13,300 b. Na ostatných náradiach pre zranenie (bolesti ramena) ešte nenastúpil.
Slavomír Michňák po dobrej sobotňajšej kvalifikácii, kde vo viacboji získal 79,550 b. (splnil si aj limit SGF na septembrové MS) postúpil na štyroch náradiach do finále. Na koni postúpil dokonca s najvyššou známkou (výborných 14,450 b.), no finálová zostava mu celkom nevyšla, keď zaváhal pri záverečnej stojke a skončil na 2. mieste. Toto umiestnenie si zopakoval aj na bradlách. Na kruhoch a hrazde bol tretí.
Barbora Mokošová vo viacboji získala výborný súčet 52,450 b., čím si splnila limit na MS a prebojovala sa na všetkých náradiach do finále. Na preskoku skončila na 2. mieste, na bradlách, prostných a kladine bola tretia za výbornými a skúsenými českými gymnastkami Pálešovou a Šikulovou.
Gratulujeme



Komentovať článok