Svetový pohár, Cottbus, GER

Na Svetovom pohári v Cottbuse, ako vždy s obrovskou účasťou (40 štátov zo všetkých kontinentov), sa naši mladí nestratil, aj keď to mohlo byť na niektorých náradiach samozrejme lepšie.
Bára Mokošová si prešla celý viacboj, kde síce nezískala veľký počet bodov, čo spôsobilo aj niekoľko zaváhaní (prerušená zostava na bradlách v poslednom prvku pred záverom, pád z kladiny), no hlavne veľmi prísne, čerstvo vyškolené medzinárodné rozhodkyne, ktoré denne absolvovali (info. od Zuzany Cerovskej) niekoľkohodinové preškolenia pred každou kvalifikáciou či samotným finále na SP. Dôležité však bolo, že Bára opäť pridala na obtiažnosti svojich zostáv a treba len trošku trpezlivosti, kým budú jej výkony porovnateľné s “veľkými gymnastkami”.
Slavomír Michňák podobne ako Bára popridával nové cvičebné tvary do svojich zostáv. Veľká škoda bola práve na jeho najsilnejšom náradí, na koni, kde sa mohol prebojovať do finále. No taká je gymnastika, treba cvičiť veľmi náročné zostavy a veľmi čisto, aby sme mohli pomýšľať na finálové umiestnenia.
Naši obaja mladí určite svojimi výkonmi na snáď najnáročnejšom podujatí SP nesklamali. Slavove 13. miesto na hrazde a Bárine 15. miesto na prostných nám ukázali, že cesta je správna, treba samozrejme ešte pridať a veríme, že sa ešte lepšie výsledky čoskoro dostavia.
S pozdravom
M. Zvalo



Komentovať článok