Bára Mokošová na peknom 4. mieste, Olympijské nádeje, Liberec 27. 10. 2012

Cez víkend sa konali tradičné preteky juniorov a junioriek, “Olympijské nádeje” v Liberci. Pretekov sa zúčastnilo 6 veľmi kvalitných družstiev z Európy u chlapcov aj dievčat. Zo Slovenska sme mali zastúpenie 4 juniorov, čo by na družstvo stačilo, no pre pretrvávajúce bolesti S. Potančok mohol vystúpiť len na jednom náradí. V dievčenskom zastúpení sa predstavila jedna juniorka, Barbora Mokošová, ktorá po veľmi kvalitnom výkone skončila v silnej konkurencii na peknom 4. mieste s počtom bodov 51,350, čím si splnila limit SGF na budúcoročné ME.
Juniori Ivan Vargovský pri slušnom predvedení svojich zostáv skončil na 16. mieste, len prvý rok v juniorskej kategórii Igor Takáč po dobrom výkone skončil na 17. mieste, pričom na splnenie limitu na preteky EYOF (Európske Olymp. hry mládeže) mu chýbalo menej ako 0,5b. Michal Kiss v maturitnom ročníku pri mnohých školských povinnostiach dosiahol 18. miesto a Samuel Potančok svoje najsilnejšie náradie (východisková známka pri celej zostave 5,3), koňa na šírku žiaľ vôbec nezvládol.
Celkovo hodnotím vystúpenie všetkých pretekárov (všetci vyššie menovaní sa pripravujú v Gymnastickom centre v Bratislave) ako dobré, no realita je žiaľ taká, že v silnej konkurencii to stačí len na polovicu štartového poľa. Bára ukázala, že ide správnym smerom a v silnej konkurencii sa môže presadiť. Čaká nás ešte veľa práce a veríme, že lepšie výsledky sa čoskoro dostavia.
Za rozhodcovskými stolíkmi nás reprezentovali Luboš Rupčík, Gabriel Varga a Anna Pavlova Nikolaeva.

S pozdravom
Peťo Krištof a Naďa Miklošová



Komentovať článok