Bronz na Svetovom pohári

Cez víkend sa reprezentanti v športovej gymnastike Alexander Benko a Samuel Piasecký zúčastnili veľmi prestížnych pretekov “Svetový pohár v Cottbuse, 32. ročník TURNIER DER MEISTER“. V obrovskej konkurencii 43. štátov sa obaja naši pretekári nestratili.

Alexander po minulotýždňovom zranení členka cvičil len koňa na šírku, kde v predvedení celej náročnej zostavy v závere mierne zaváhal. Jeho umiestnenie na 25. mieste zo 49. pretekárov a známkou 14,350 b. je veľmi slušné. Samuel absolvoval piatkovú kvalifikáciu na troch náradiach. Novú náročnú zostavu na prostných odskákal veľmi dobre, ale pri druhom akrobatickom rade doskočil mimo vyhradený štvorec. Známka 14,375 b. znamenala 15. miesto z 35. pretekárov. Veľmi ťažkú zostavu na hrazde pokazil (25. miesto zo 41 pretekárov), ale všetko si vynahradil vynikajúcim cvičením na bradlách, kde štartoval v kvalifikácii ako posledný (39-ty) a so známkou 15,475 b. sa prebojoval z 5. miesta do nedeľňajšieho finále. Vo finálovej osmičke figurovali skutočné gymnastické osobnosti, ako Majstri Sveta Mitja Petkovsek (SLO), Fabian Hambuchen (GER), Li Xiaopeng (CHI), či majster Európy Vasileios Tsolakidis (GRE), …

Samo vo finále cvičil ako tretí v poradí a náročnú zostavu predviedol vynikajúco. Konečné tretie miesto v tak obrovskej konkurencii, aká sa v Cottbuse zišla, určite patrí medzi naše najväčšie športové úspechy.

Výbornú prácu pri rozhodovaní odviedol medzinárodný rozhodca Rastislav Skirkanič.

- Martin Zvalo



Komentovať článok